Bizaran incident
19

Prvi čovjek SDP-a Hrvatske napadnut u Zadru: Maskirani čovjek ga polio crnom tekućinom

B. H.
Foto: SDP Hrvatske
Foto: SDP Hrvatske
Uoči skupa SDP-a Hrvatske "Borba za dostojanstvo" u Zadru nepoznati muškarac je napao članove ove stranke, uključujući i predsjednika Peđu Grbina.

Primarna meta je bio predsjednik gradskog odbora Zadra Daniel Radeta.

"Ovo je još jedan u nizu napada na Radetu, koji je nedavno bio žrtva fizičkog napada zbog zahtjeva za uklanjanjem sramotnog murala ustaškog vojnika", objavio je SDP.

Iz SDP-a su poručili da se ne boje kukavica.

"Večeras je naš Daniel doživio napad u samom centru Zadra, od jedne obične kukavice koja je sakrila svoje lice, koja ga je zalila smrdljivom, crnom tekućinom, a potom pobjegla. I to je jedino što kukavice mogu i znaju, sakriti se iza maske i bacati nešto na druge jer nemaju hrabrosti da svoje stavove izgovore bez da se prikrivaju", poručili su iz SDP Hrvatske.

Napadnuti Radeta je kazao kako ovo nije prvi napad na njega.

"Nije prvi put da me neko napada, ovo nažalost prolazim skoro svaki dan. I ne samo ja, nego brojne moje hrabre stranačke kolege koje se suprotstavljaju ovom crnilu koje je izašlo na ulice. Moramo svim snagama upregnuti da se suprotstavimo nasilju, prijetnjama i mržnji. Moramo ovakve pojave maknuti iz javnog prostora", kazao je Radeta.