Srbija
0

Provjera političara povezanih s Mladićem

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Svi naši kapacitetu angažovani su na lociranju i hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžić i oni će biti uhapšeni ako su na teritoriji Srbije, kazao je za Saša Vukadinović, direktor bezbjedonosne-informatovne agencije (BIA).

Vukadinović je rekao da je u toku operativna akcija koja treba da utvrdi ima li sprege organizovanog kriminala, političkih stranaka i haških optuženika i da njen sadržaj ne može biti obznanjen javnosti dok se ne okonča. Kako prenosi Blic, Vukadinović je naveo i da je BIA uhapsila Radovana Karadžića, bez učešća stranih službi.

"BIA nije filijala niti ispostava niti jedne strane službe, a tako će biti i ubuduće. Na području Srbije nema operativnih aktivnosti drugih stranih službi. Partnerski odnos BIA sa stranim službama bezbjednosti podrazumjeva isključivo partnerstvo u razmjeni informacija, u zakonskim okvirima", naveo je Vukadinović.

On je dodao i da BIA nije fizički prisutna na Kosovu i Metohiji, što otežava prikupljanje podataka na tom dijelu Srbije, ali je naveo i da Agencija na druge načine dolazi do određenih podataka, uključujući saradnju s partnerskim službama.

"Prikupljamo i sva saznanja o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji, ustupamo ih Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, a ja sam uveren da će srpsko tužilaštvo učiniti sve da se taj slučaj procesuira i krivci stignu pred lice pravde - rekao je Vukadinović.