Split
0

Provaljeno u islamsku zajednicu, ispisan uvredljiv grafit

FENA
Splitska Islamska vjerska zajednica bila je noćas meta vandalskog napada prilikom kojeg je provaljeno u njihove prostorije gdje je ispisan uvredljivi grafit, potvrdila je splitska policija.

Načelnik Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić potvrdio je kako je slučaj prijavljen jutros i rekao da je obavljen očevid te da se radi o grafitu koji vrijeđa islamsku vjeru.

Više detalja o samom događaju doznaje se od imama Vahida efendije Hadžića iz Islamske vjerske zajednice Split. Rekao je da je netko noćas provalio u Zajednicu i ukrao im aparat za kavu, te nakon toga u mihrabu - prostoru za molitvu - markerom napisao "Majku vam j..... balijsku".

O događaju je izvijestio i druge vjerske zajednice te Vijeće za religijske slobode jer je, kaže, ovo već drugi napad na Islamsku vjersku zajednicu u Splitu u posljednjih godinu dana. Dodao da je noćas razbijen i izlog dućana u samom susjedstvu Islamske zajednice čiji vlasnik je također muslimanske vjeroispovijesti.