Beograd
0

Protesti grupe mladića u znak podrške Karadžiću

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Beogradska policija je u utorak oko 1,30 sati intervenisala na Trgu Republike i razbila grupu od 15-ak mladića, koji su manifestovali podršku Radovanu Karadžiću, dok su ispred Specijalnog suda bili mladići u majicama s natpisom "Obraz" i srpskim zastavama.

Preko puta zgrade nalazilo se u jednom trenutku i pedesetak ljudi, od kojih su neki nosili majice sa znakom ultradesničarske organizacije Obraz, kao i majice s likom Radovana Karadžića. Ispred njih je bio raspoređen kordon policije, koji ih je izgurao u sporednu ulicu, javio je B92.

Zgradu Suda obezbjeđuje veliki broj pripadnika Žandarmerije. Prisutni su i brojni novinari, ali im nije dozvoljeno da stoje na strani ulice gdje je zgrada Suda već prekoputa.

Policija je na Trgu Republike privela tri mladića, od kojih je jedan imao šajkaču, jedan je nosio majicu s likom Radovana Karadžića, dok je treći bio bez obilježja. Pored majica s likom haškog optuženika nosili su i parolu "Ne hapsite Karadžića".

U jednom trenutku je čak situacija bila na ivici incidenta, ali je ipak sve prošlo bez problema. Ulicama su povremeno prolazili i automobili iz kojih su se čule četničke pjesme i mladići koji su se u njima nalazili dobacivali su novinarima.

U MUP-u Srbije navode da je bezbjednosna situacija u Beogradu pod kontrolom, a bezbjednosni stepen je, nakon objavljivanja vijesti o hapšenju Radovana Karadžića, preventivno podignut na viši nivo.