|

Proslava Kurban-bajrama u Zagrebačkoj džamiji

Proslava Kurban-bajrama u Zagrebačkoj džamiji
0
F
FENA
16.11.2010. u 12:23
0
komentara
0

dijeljenja
Proslava Kurban-bajrama u Zagrebačkoj džamiji Foto: Arhiv
Muslimani diljem svijeta slave jedan od najvećih islamskih blagdana Kurban Bajram čija su obilježja molitva, žrtva (kurban) i hodočašće (hađ) u sveta mjesta Meku i Medinu, a središnju bajramsku svečanost i molitvu u zagrebačkoj džamiji predvodio je jutros muftija Šefko Omerbašić, predsjednik Meršihata islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj.
Nakon prigodnih molitvi uz taj veliki blagdan Šefko Omerbašić se osvrnuo na brojne krize - ekonomske, moralne i ljudske – koje uništavaju ljudski rod. Posebno je upozorio na ljudsku pomamu i bogaćenje i strah od siromaštva rekavši da se u tome očituje nedostatak vjere i morala. Dodao je da su korupcija i mito zahvatili cijelo društvo, a što je najgore i organe vlasti.

"Brojne osobe iz vlasti izgubile su svaki osjećaj za ljudsko i mnogo je onih koji da učine nešto za državu uzimaju sve što nađu pred njima", rekao je.

Upozorio je da nemoralne ponude nisu strane ni pripadnicima islama ako se nađu u takvim situacijama. Založio se za solidarnost među članovima islamske zajednice na pomoć siromašnima, na jačanje vjere i očuvanje vlastitog identiteta.

Ponovio je da su vjernicima Kurban Bajram čestitali i predstavnici hrvatskih državnih vlasti.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što je ove godine iz islamske vjerske zajednice u Zagrebu u Meku i Medinu hodočastilo 74 njihova člana (hađije) što je do sada najviše otkako zajednica postoji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.