{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proslava Bajrama na Kosovu

F
30.9.2008. u 18:34
0
5
Proslava Bajrama na Kosovu
0
Proslava Bajrama na Kosovu
U svim džamijama na Kosovu obilježen je u utorak ujutro Ramazanski bajram, a središnja je svečanost organizirana u glavnoj prištinskoj džamiji, u kojoj je vjerski obred vodio predsjednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava.
Ternava je, obraćajući se muslimanskim vjernicima na Kosovu, istaknuo kako su mjesec ramazan i bajramski praznici protekli u solidarnosti, razumijevanju, toleranciji i brizi za siromašne.

Predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaci čestitali su muslimanskim vjernicima i predsjedniku Islamske zajednice Kosova, muftiji Ternavi, najveći muslimanski blagdan, istaknuvši u svojim porukama kako je riječ o prvoj proslavi tog praznika u neovisnom i slobodnom Kosovu.

Odlukom kosovskog ministarstva obrazovanja u utorak i srijedu na Kosovu ne rade škole, a srijeda je neradni dan.

Bajram su muslimanskim vjernicima i Islamskoj zajednici čestitali i najviši predstavnici katoličke zajednice na Kosovu. Odnosi između pripadnika muslimanske vjere, kojoj pripada najveći broj građana Kosova, i katoličke zajednice na Kosovu vrlo su dobri, dok su odnosi s pravoslavnom zajednicom, zbog sukoba od prije devet godina, još uvijek zahlađeni, premda u posljednjih nekoliko godina nije zabilježen nijedan međuvjerski incident na tom području.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: