Pronađeno više metaka
45

Propucan automobil glavnog hrvatskog tužitelja Ivana Turudića

B. H.
Foto: Marko Prpic/Pixsell
Foto: Marko Prpic/Pixsell
Sudiji Visokog kaznenog suda i novoimenovanom glavnom državnom tužitelju Republike Hrvatske Ivanu Turudiću propucan je lični automobil iz vatrenog oružja, neslužbeno saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama koje su potvrđene za Jutarnji list iz više izvora, za sada se ne zna ni ko mu je ni kada propucao vozilo.

Naime, navodno je Turudić uočio rupu na automobilu te ga je, ne znajući kako je rupa nastala, odvezao u servis.

A onda su automehaničari u vozilu pronašli i zrno, pa je postalo jasno da je netko pucao na njegovo vozilo. U automobilu je pronađeno više metaka.

Podsjećamo, Hrvatski sabor je izabrao Ivana Turudića za novog glavnog državnog tužitelja nakon velike afere i protivljenja opozicije u Hrvatskoj.

Turudić je tada bio danima u centru afere nakon što su objavljene poruke koje je razmjenjivao sa Josipom Rimac, koja je nekada važila za veoma moćnu HDZ-ovku. U hrvatskim medijima su objavljene neke od poruka koje je Turudić razmjenjivao s Rimac.

"Di si radosti", pisala je Rimac Turudiću, dok je u njegovim odgovorima stajalo "Di si lipa", što je prepiska koja je ubrzo postala viralna i povod za rasprave koje su uslijedile nakon toga.