Propast ruskih investicija u Crnoj Gori

S
Sarajevo-x.com
2.11.2009. u 15:45
0
31
Propast ruskih investicija u Crnoj Gori
0
Propast ruskih investicija u Crnoj Gori Hotel Queen of Montenegro
Ruski bum na Budvanskoj rivijeri, koji je započeo prije desetak godina kupovinom nekoliko hotelskih kompleksa, sada doživljava pravi sumrak. Ruska Korston grupa koja je u julu preuzela upravljanje elitnim bečičkim hotelom "Queen of Montenegro", najvjerovatnije će spakovati kofere i napustiti Crnu Goru, piše crnogorski dnevnik "Vijesti".
Idila koju su obećavali Rusi, da će bečićki hotel pretvoriti u novu hazardersku oazu na Jadranu, te da će redovno izmirivati plate zaposlenima, i još zaposliti novu radnu snagu, započeti dogradnju i renoviranje postojećeg hotelskog kompleksa, rasprsnula se za samo nekoliko dana. Haos i nezadovoljstvo radnika, otkazi, obilježili su proteklu sedmicu. Cijela situacija je u popularnoj “Kraljici” kulminirala kada je nova uprava saopštila radnicima da će zatvoriti hotel tokom zime, a uručeni su otkazi gotovo svim radnicima po ugovoru.

Osim toga, Rusi ne poštuju ni preuzete obaveze prema firmi "Jack pot" koja ima licencu za rad casina u hotelu. Zbog takvog odnosa ruskih vlasnika, crnogorska agencija i kompanija "Adriatic Express", ozbiljno razmatra raskid ugovora.

Nakon što su neke druge kompanije doživjele neugodno iskustva sa ruskim vlasnicima, to se počelo dešavati i u sektoru turizma. Od megalomanskih planova i izgradnje najluksuznijih hotelskih kompleksa ostao je krah projekta "Astra Montenegro", bankrot "Miraksa", sumnjive privatizacije hotela "4. jul" i "As".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: