|

Pronađeno veliko nalazište gasa u Austriji

Pronađeno veliko nalazište gasa u Austriji
0
S
SRNA
24.11.2011. u 11:42
8
komentara
0

dijeljenja
Pronađeno veliko nalazište gasa u Austriji
Austrijska naftna kompanija OMV pronašla je veliko nalazište gasa na teritoriji pokrajine Donja Austrija i sada traži načine za njegovo crpljenje.
Nalazište, koje prema procjenama stručnjaka obezbeđuje gas za tri decenije, nalazi se na teritoriji opštine Poysdorf, poznatoj po vinogradima.

Trenutno se iz domaćih nalazišta u Austriji pokriva samo 15 posto potražnje, a prema novim geološkim studijama, oko Poysdorf postoji ogromna količina na dubini od 4.000 do 6.000 metara.

OMV trenutno pregovore s opštinama oko Poysdorfa, a početkom iduće godine organizovat će informativne skupove za stanovnike ovog dijela Austrije.

OMV već sada uvjerava da neće, kao što je to uobičajeno kod crpljenja ove vrste gasa, koristiti otrovne supstance, već se traže nove tehničke mogućnosti kako bi gas mogao na ekološki način biti crpljen. Da bi se to testiralo, potrebno je najprije izraditi dvije bušotine kod Poysdorfa.

OMV je prošle godine prodao oko 18 milijardi kubnih metara gasa i raspolaže s mrežom gasovoda dugom oko 2.000 kilometara, kapaciteta oko 89 milijardi kubnih metara.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...