Hrvatska
0

Produžen pritvor optuženima za Pukanićevo ubistvo

FENA
Četverici od šesterice optuženih za ubistvo suvlasnika i novinara sedmičnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovaog saradnika Nike Franjića produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Od portparola suda Krešimira Devčića doznaje se da će se pritvor Robertu i Luki Mataniću, Amiru Mafalaniju i Slobodanu Đuroviću ponovno se preispitivati za dva mjeseca. Preostala dvojica optuženika - Željko Milovanović i Bojan Gudurić nisu dostupni hrvatskom pravosuđu. Milovanović je, naime, u pritvoru u Beogradu, a Gudurić je još u bijegu.

Obrana optuženih ima pravo žalbe Vrhovnom sudu na odluku o produženju pritvora, ali i na optužnicu koju je prije dva dana protiv njih podigao USKOK. O prigovoru na optužnicu odlučuje izvanraspravno vijeće.

Inače, optužnica protiv šesterice uhapšenih dodijeljena je sutkinji Ivani Kršul, široj javnosti poznatoj po vođenju suđenja u slučaju "veliki maestro".

Istoga dana kad i u Zagrebu, za ubistvo Pukanića i Franjića u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.

Pukanić i Franjić ubijeni su u podmetnutoj eksploziji na parkiralištu Nacionala 23. oktobra prošle godine.