|

Prodavnicama u Crnoj Gori od danas zabranjen rad nedjeljom

Prodavnicama u Crnoj Gori od danas zabranjen rad nedjeljom
966
A. D.
20.10.2019. u 15:06
58
komentara
966

dijeljenja
Prodavnicama u Crnoj Gori od danas zabranjen rad nedjeljom Ilustracija: Shutterstock
Za zaposlene u sektoru trgovine u Crnoj Gori danas je prva neradna nedjelja. Ukoliko prodavnice u Crnoj Gori rade nedeljom i praznicima, suočit će se sa novčanim kaznama i zatvaranjem.
Promjenom Zakona o unutrašnjoj trgovini, Vlada Crne Gore pokušat će da na ovaj način promeni dugogodišnje kupovne navike građana ove države.

Vlasnica lokalnog marketa u podgoričkom naselju Stara Varoš Sanja Stojanović kaže za BBC na srpskom da joj ovakva odluka značajno mijenja život.

"Moji zaposleni su i do sada imali slobodne dane, najčešće nedjelju, ali sebi to nikada nisam priuštila i vjerovatno nikada i ne bih. Ovako, država će me natjerati da odmaram nedeljom - i uživaću u tome", kazal je.

Glavnu motivaciju prilikom donošenja odluke premijer Crne Gore Duško Marković našao je u zaštiti prava radnika. Na vladinom Tviter profilu, opisana je ovo kao pozitivna vest za oko 37 hiljada radnika zaposlenih u sektoru trgovine.

Odluka crnogorske Vlade predvidjela je i one koji su izuzeti od zabrane rada nedeljom jer su ocijenjeni kao neophodni za nesmetano funkcionisanje društva. Na spisku su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača i druge.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...