Prevaranti u Beogradu
0

Prodavali stočnu hranu kao lijek protiv raka

Sarajevo-x.com
Beogradski Blic u subotu piše o prevari beogradskog veterinara i njegovog sina koji su ljudima prodavali lažni lijek protiv raka. Na listi bolesnika koje su liječili beogradski veterinar Brakno stančević i njegov sin Miloš, inače mesar, nalazili su i neki ljekari, te piloti JAT-a koji su uzimali lažne lijekove protv malarije.

Beogradski Blic u subotu razotkriva prevaru beogradskog veterinara i njegovog sina koji su ljudima prodavali lažni lijek protiv raka. Na listi bolesnika koje su liječili beogradski veterinar Brakno stančević i njegov sin Miloš, inače mesar, nalazili su i neki ljekari, te piloti JAT-a koji su uzimali lažne lijekove protv malarije.

Od kad se saznalo za ovu prevaru, policiji se javilo i desetak novih žrtava. Stančević se pacijentima predstavljao kao iscjelitelj koji liječi karcinome pluća i prostate te leukemiju i meningitis.

'ATN terapija' koju je prodavao pacijentima, uz zabranu hemoterapije i konvencionalnih lijekova , sastojala se od mljevene sojine slame, piljevine, ugljene prašine, ali i običnog kamenja za koje je Stančević tvrdio da je zeolit (silikatni mineral koji se u medicini koristi protiv negativni zračenja)

'ATN terapija' koštala je 300 eura, a za tu sumu pacijenti su dobivali tonik za masažu, praškove i kuglice za čišćenje probavnog trakta.

U ovaj 'biznis', tvrdi tamošnja policija, bilo je uključeno i nekoliko stočara, kojima je Stančević istu terapiju prodavao i kao hranu za stoku, tvrdeći da je meso tako zdravije.

Pacijente oboljele od raka zatim je slao da samo od tih stočara kupuju meso koje je bilo tri puta skuplje. ATN terapiju Stančević nije davao samo oboljelima već je inzistirao na tome da preparate koristi čitava obitelj, kao zaštitu od raznih bolesti.

Policija je Stančeviće uhapsila početkom sedmice, zajedno sa 66-godišnjom Slobodankom Janković koja je pacijentima nakon korištenja "lijeka" davala lažne dijagnoze.

Građevinska tehničarka u penziji je bolesnike pregledala u zubarskoj ordinaciji svog muža te im, nakon pregleda biorezonantnim aparatom, govorila da su izliječeni.

Ipak, neki od pacijenta su umrli, a njihove porodice su postale sumnjičave pa su sve prijavile policiji.