Hrvatska
0

Pritvorenici iz "Indeksa" danas pred istražnim sucima

FENA
Osumnjičeni za korupciju na zagrebačkom Sveučilištu, koji su nakon hapšenja u akciji "Indeks" zadržani u pritvoru danas će biti ispitani na zagrebačkom Županijskom sudu.

Po riječima glasnogovornika zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića, 27 osumnjičenika iz pritvora u zagrebačkom Remetincu na sud će biti dovedeno oko 11 sati, pa se dovršetak saslušanja očekuje u poslijepodnevnim satima.

Zbog velikog broja osumnjičenika, ali i tri USKOK-ova istražna zahtjeva temeljem kojih su sačinjena tri sudska spisa ispitivat će ih tri istražna suca - Ratko Šćekić, Zdenko Posavec i Vanda Senta.

"Pred istražnim sucima osumnjičeni će iznositi obranu, a potom bi se trebalo odlučiti o istražnom zahtjevu", dodao je Devčić.

Nakon završetka protukorupcijske akcije Indeks, USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu podnio istražne zahtjeve protiv 69 osumnjičenih - 22 povezanih s Ekonomskim fakultetom i 47 s Prometnim.

Određivanje pritvora predloženo je za osumnjičenike koje se sumnjiči za počinjenje većeg broja kaznenih djela te za one za koje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke.