Srbija
0

Pritvor za Igora Miloševića zbog izdavanja putne isprave nasilnom košarkašu

FENA
Drugi općinski sud u Beogradu odredio je u četvrtak ujutro pritvor do 30 dana bivšem vicekonzulu Srbije u New Yorku Igoru Miloševiću i pokrenuo istragu protiv njega zbog sumnje da je studentu-košarkašu Miladinu Kovačeviću, kojemu su američke vlasti oduzele putovnicu, izdao privremenu putnu ispravu s kojom je pobjegao u Srbiju, objavljuju beogradski elektronički mediji.

U prijavi se navodi kako postoji osnovana sumnja da je Milošević počinio kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja i prekoračenje službenih ovlasti.

Protiv Miloševića je ranije pokrenut disciplinski postupak u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije i on je opozvan s dužnosti vicekonzula.

Za Kovačevićem, koji je s privremenom putovnicom otišao u Srbiju, izdana je crvena međunarodna tjeralica Interpola, jer ga američke vlasti traže zbog toga što je u baru sveučilišta Binghamton 4. svibnja ove godine pretukao svog kolegu studenta Bryana Steinhauera, nakon čega je on pao u komu.

Kovačević je poslije tuče uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD, a iz zatvora je izašao nakon plaćenog jamstva od 100.000 dolara te je, s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku, napustio SAD i vratio se u Srbiju, nakon čega je izbio diplomatski skandal.