|

Priština: Srbija ne može blokirati neovisnost Kosova

Priština: Srbija ne može blokirati neovisnost Kosova
0
F
FENA
27.12.2007. u 17:58
0
komentara
0

dijeljenja
Priština: Srbija ne može blokirati neovisnost Kosova Priština
Srbija ne može odlučivati o sudbini Kosova i blokirati njegovu neovisnost, izjavio je u četvrtak kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu reagirajući na rezoluciju srbijanskog parlamenta o Kosovu, posebice na prijetnje vojnom silom u slučaju proglašenja neovisnosti Kosova.
"Ako je Srbija izabrala put vojne intervencije, Kosovo će zaštititi međunarodna zajednica postrojbama NATO-a, ali i sami njegovi građana", rekao je Sejdiu.

Politika Srbije i ranije je dovodila do sukoba s drugim narodima i ona nije u interesu ni građana Srbije ni regionalne stabilnosti, rekao je Sejdiu.

"Mi nismo za rat i konfrontacije. S naše strane uvijek će dolaziti poruke mira i regionalne suradnje. Mi ćemo nastaviti putem suradnje s našim saveznicima, SAD-om i Bruxellesom", rekao je predsjednik Kosova.

Sejdiu je naglasio da će svako tko pokuša intervenirati na Kosovu morati računati na otpor naroda Kosova, ali i na odgovor međunarodnih vojnih snaga, čija je zadaća štititi građane Kosova.

I predstavnici političkih stranaka na Kosovu ocijenili su u četvrtak da nikakva rezolucija ili drugi akti srbijanskih institucija ne mogu utjecati na neovisnost Kosova a tako je na rezoluciju srbijanskog parlamenta reagirao i UNMIK.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.