{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priština: Prvi visoki američki dužnosnik posjetio Kosovo

F
7.3.2008. u 17:47
0
0
Priština: Prvi visoki američki dužnosnik posjetio Kosovo
0
Priština: Prvi visoki američki dužnosnik posjetio Kosovo
Pomoćnik američke državne tajnice Daniel Fried, prvi visoki američki dužnosnik koji je posjetio Kosovo poslije proglašenja neovisnosti, izjavio je u petak u Prištini da je SAD protiv podjele Kosova.
"Ne vjerujemo u podjelu. Treba imati u vidu činjenicu da gotovo polovina kosovskih Srba živi u drugim dijelovima Kosova a ne samo na sjeveru. Svjesni smo o problemu na sjeveru Kosova, ali oni će se riješiti nakon izvjesnog vremena. Kosovo je neovisno, to je činjenica i život treba ići naprijed", rekao je američki diplomat Daniel Fried.

Nakon razgovora s kosovskim predsjednikom Fatmirom Sejdiuom, Fried je izjavio novinarima da slobodno i neovisno Kosovo treba sada razvijati vlastite institucije, obnoviti gospodarstvo, privući strana ulaganja i sagledati svoju budućnost kao jedan europski narod u ujedinjenoj Europi.

Fried je osudio napade na američko veleposlanstvo u Beogradu kao i incidente na sjeveru Kosova. "Srpske akcije i napadi na veleposlanstva su neprihvatljivi, kao i napadi na sjeveru Kosova", rekao je Fried.

On je također rekao da američki predsjednik Bush neće posjetiti Kosovo nakom summita NATO-a u travnju u Bukureštu, kako su najavili pojedini mediji u regiji.

Kosovski predsjednik Sejdiu je izjavio novinarima da se američkom diplomatu zahvalio za veliku pomoć SAD-a u stjecanju neovisnosti Kosova kao i za priznavanje nove države.

Pomoćnik američke državne tajnice Daniel Fried sastao se i s kosovskim premijerom Hashimom Thaqijem i predsjednikom kosovskog parlamenta Jakupom Krasniqijem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: