Regija
0

Priština: Najave da Srbi napuštaju policiju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srbi, pripadnici Kosovske policijske službe u srpskim sredinama na sjeveru Kosova, od proglašenja neovisnosti rade na svojim radnim mjestima, izjavio je u utorak glasnogovornik policije Veton Elshani, no ima najava da će Srbi organizirati vlastitu policiju.

Predsjednik Srpskoga nacionalnog vijeća sjevernog Kosova Milan Ivanović rekao je da će Srbi u policijskoj službi biti "u službi naroda", jer kosovski Srbi ne priznaju "novostvorenu kvazi-državu".

"Srpska policija će surađivati s KFOR-om i UNMIK-om u obnašanju dužnosti i sve će raditi u skladu s Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti", rekao je Ivanović.

On je dodao da policija neće imati nikakve veze s Prištinom i njezinim "lažnim institucijama", koje nemaju nikakvih ovlasti u sredinama na Kosovu, gdje žive Srbi.

Kosovska policijska služba nije potvrdila da ju Srbi napuštaju.

"Ne mogu potvrditi da su nakon današnjih događaja na sjeveru Kosova Srbi, pripadnici policije počeli napuštati policijsku službu", rekao je glasnogovornik policije Veton Elshani.

"U Gračanici, Štrpcu i drugim sredinama u kojima žive Srbi, srpski pripadnici Kosovske policijske službe su na dužnosti", rekao je Elshani.