Hashim Thaci
0

Priština i Beograd samo o praktičnim pitanjima

FENA
Kosovo će razgovarati s Beogradom o praktičnim pitanjima kao i s ostalim zemljama regije, ali neće razgovarati ni pregovarati o unutarnjim pitanjima koja se odnose na suverenitet Kosova, izjavio je u srijedu kosovski premijer Hashim Thaci nakon razgovara s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Lambertom Zannierom.

Zannier je rekao novinarima da je informirao premijera Thacija o novoj ulozi UNMIK-a na Kosovu i o pripremama za razgovore Beograda i Prištine o tehničkim pitanjima.

Thaci je naglasio da treba razdvajati razgovor o praktičnim pitanjima od pregovora koji su, kako je rekao, konačno završeni 17. veljače kada je Kosovo proglasilo neovisnost.

Komentirajući dolazak srbijanskog ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića na razgovor sa Zannierom, Thaci je novinarima izjavio da je to "još jedna predstava Beograda" i sugerirao srbijanskim vlastima da se "više orijentiraju na integraciju u EU".

Zannier je izjavio da će predstavnike srbijanskih vlasti informirati o stajalištima Prištine, i obratno, o rješavanju nekih "tehničkih" pitanja poput funkcioniranja sudova i policije na sjeveru Kosova.

Zannier je o tome u srijedu razgovarao sa srbijanskim ministrom Bogdanovićem, u blizini Prištine, a srpski izvori javljaju da je Zannier pokazao razumijevanje za probleme srpske zajednice na Kosovu.