{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priština: Glasnogovornik KFOR-a o neredima 17. marta

F
26.3.2008. u 17:32
0
0
Priština: Glasnogovornik KFOR-a o neredima 17. marta
0
Priština: Glasnogovornik KFOR-a o neredima 17. marta
Glasnogovornik KFOR-a Jean Luc Cotard izjavio je u srijedu u Prištini da su vojnici KFOR-a 17. marta u Mitrovici, tokom demonstracija, morali reagirati na odgovarajući način "jer nisu bili suočeni s demonstrantima već s ubojicama", javio je Radio Kosova.
"Mi nismo policijske snage i nemamo ista pravila. Nemojte očekivati da ćemo dijeliti cvijeće kada budemo napadnuti. Vojnici KFOR-a se 17. ožujka nisu suočili s demonstrantima već s ubojicama", rekao je Cotard na konferenciji za novinstvo i dodao da "radi veliku razliku između građana i ubojica".

Komentirajući navode da su vojnici KFOR-a u sjevernoj Mitrovici koristili gumene metke i pretjeranu silu, glasnogovornik Cotard je kazao da su tom prilikom "vojnici bili napadnuti".

"To je bio napad i mi smo koristili odgovarajuća sredstava", rekao je Cotard odbijajući odgovoriti je li u NATO-u ili KFOR-u pokrenuta istraga o prekomjernoj uporabi sile.

Cotard je dodao da je tijekom nereda u Mitrovici jedna bomba "kašikara" jugoslavenske proizvodnje bačena na pripadnike KFOR-a ali nije eksplodirala.

Po njegovim riječima, KFOR je toga dana intervenirao na zahtjev UNMIK-a.

"UNMIK je od nas zatražio potporu akciji UN-ove policije i mi smo bili tu da im pomognemo zauzeti zgradu suda", kazao je glasnogovornik KFOR-a opisujući sukobe pripadnika međunarodnih snaga sa srpskim demonstrantima nakon što je uhićena skupina Srba koja je zaposjela zgradu suda u Mitrovici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: