Boris Tadić
0

"Prijevremeni izbori preveliko opterećenje za ekonomiju Srbije"

FENA
Lider Demokratske stranke (DS) i predsjednik Srbije Boris Tadić poručio je u nedjelju da bi održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora u ovoj godini bilo preveliko opterećenje za ekonomiju države u uvjetima svjetske finansijske krize i da bi izazvalo nove podjele među građanima u trenutku kada je državi više nego ikad potrebno jedinstvo.

Tadić je na sjednici Glavnog odbora DS-a izjavio da su krizom najviše pogođeni najsiromašniji građani i da će stoga uspjeh vladinih mjera protiv efekata svjetske finansijske krize biti mjeren upravo uspjehom u zaštiti standarda najugroženijih.

  • Građani od nas traže sigurnost. Moramo sve da učinimo da građani znaju da se borimo za svako pojedinačno radno mjesto, istakao je Tadić i dodao da se ne smije ponoviti situacija iz prošle decenije, kada su građani izgubili povjerenje u držav, javio je Tanjug.

  • Nije vrijeme za jadikovke i pesimizam, već novi optimizam koji je zasnovan na realnim mjerama i našoj spremnosti da preuzmemo odgovornost i više nego do sada radimo na dobrobit građana, kazao je Tadić.