Hrvatski mediji
0

'Prijevod dokumenata pomoć Srbiji u približavanju EU'

FENA
'Zagreb je već isticao da je spreman pomoći državama u regiji u približavanju Europskoj uniji, a prijevod dokumenata samo je jedan od oblika takve pomoći', rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

U povodu službene posjete hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu, najavljene potkraj sedmice, hrvatska štampa prenio je da će Zagreb Beogradu ponuditi stotine dokumenata koje je za svoje potrebe Hrvatska morala prevesti u procesu približavanja EU.

"Prijevod dokumenata pravne stečevine EU-a samo je jedan od mogućih oblika pomoći Republici Srbiji u njenom približavanju Europskoj uniji", rekao je novinarima glasnogovornik MVEPI-ja Mario Dragun.

Podsjetio je da je Hrvatska u više navrata isticala da je spremna podijeliti sa zemljama u regiji svoje iskustvo u približavanju EU. Također je redovito isticala da je euroatlantska budućnost najbolje jamstvo trajna mira i stabilnosti jugoistočne Europe, dodao je Dragun.

U vremenu koje je pred nama moći ćemo konkretnije razgovarati o toj temi, dodao je.

Srbijanski mediji javljali su ovih dana o prošlosedmičnoj posjeti predsjednika vanjskopolitičkog odbora srbijanskog parlamenta Dragoljuba Mićunovića Hrvatskoj i njegovim susretima s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Tada su prenijeli Sanaderovu izjavu da će njegov skorašnji posjet Beogradu biti dobar temelj za uspostavu boljih ekonomskih i političkih odnosa dviju zemalja.