Srbija
0

Prije će Ljajić dati ostavka nego što se Mladić nađe u Hagu

SRNA
Predsjednik Savjeta za saradnju Srbije sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da će prije podnijeti ostavku u ovom tijelu, nego što će se Ratko Mladić i Goran Hadžić naći u Hagu.

"Kako sada stvari stoje, izgleda da ću prije ja podneti ostavku nego što će se begunci naći u Hagu. Ipak, sačekajmo kraj godine, ali o operativnim aktivnostima ne želim da govorim", rekao je Ljajić za list "Danas".

Ljajić, koji je i ministar rada i socijalne politike Srbije, rekao je da je ovo najteža godina koju pamti, a dugo je u vlasti.

"Niko ne može da isključi mogućnost pojedinačnih protesta i štrajkova, ali ne očekujem neki veliki bunt", istakao je Ljajić.

On, koji je i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), smatra da Srbiji više nisu potrebni nikakvi konflikti i podjele, nego mirna politička scena.

"To znači da se oko bitnih stvari vlasti i opozicija moraju okupljati. Ne treba da večito kao neprijatelji kopamo rovove, već moramo insistirati na postizanju konsenzusa oko vitalnih pitanja kao što su decentralizacija i regionalizacija, promjena Ustava, pa čak i oko Kosova", dodao je Ljajić.