Regija
0

Prijatelji i kolege shrvani bolom: Dolores je bila predivna, neka počiva u miru

Piše: T. S.
Dolores Lambaša
Dolores Lambaša
Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je danas od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Velike Kopanice. Njeni prijatelji i kolege shrvani su bolom.

Dolores je glumila u brojnim televizijskim serijama, a ne tako davno boravila je i u Sarajevu, jer je trebala raditi na filmskom projektu "Hiljadarka", u produkciji bh. kuće Heft.

"Prije godinu dana bila je na kastingu za naš novi filmski projekt 'Hiljadarka'. Ona je bila u užem izboru za jednu od ženskih uloga i često smo bili u kontaktu. Veoma mi je žao. Ovo je uistinu velika tragedija koju sam i lično doživio jer smo bili prijatelji", kazao je za Klix.ba Almir Šahinović, direktor Heft produkcije.

Bh. voditeljica Hana Hadžiavdagić Tabaković kazala je za Klix. da nije bila previše bliska sa Dolores, ali su se poznavale.

"Iako se nismo družile i bile bliske susretale smo se na raznim događajima, ali i na ulici. Uvijek je bila nasmijana i susretljiva, vedra i predivna. Jedna od najljepših žena Hrvatske izgubila je bitku. Neka počiva u miru", kazala je Hana.

Pjevač Amir Kazić Leo, s kojim je Dolores snimila pjesmu "Ne smijem te voljeti", bio je zgrožen tužnom viješću.

"Teško je trenutno išta komentirati. Jutros sam na portalima pročitao vijest o automobilskoj nesreći i krenuo sam zvati ljude. Dobio sam informaciju da je veoma loše, ali nadao sam se najboljem. Nažalost, dogodilo se najgore. To je jedna grozna vijest, pogotovo za ljude koji su puno u autu, kao i ja, ali sve je to ljudska sudbina. Iako mi nismo puno vremena proveli zajedno, za Dolores će me uvijek vezati lijepe uspomene. Upoznao sam je jednog ljeta na Pula film festivalu, gdje je ona promovirala svoj film 'Poštar'. Tada smo sjedili zajedno na večeri i slušao sam je kako pjeva. Upravo tada Dolores me inspirirala da napišem pjesmu 'Ne smijem te voljeti' i pozovem ju da je sa mnom otpjeva", kazao je Leo za Net.hr.

Dolores Lambaša je u seriji "Ruža vjetrova" glumila sa bh. glumcem Mirajem Grbićem, a na filmskom platnu susretala se i sa njegovom suprugom Marijom Omaljev.

Brojni prijatelji i kolege ostavljaju poruke i na Facebook profilu hrvatske glumice.

Do nesreće u kojoj je stradala lijepa hrvatska glumica je došlo nakon što je 52-godišnji glumac Stojan Matavulj, s kojim je Dolores Lambaša bila u automobilu marke Nissan, udario u WV Polo jer nije držao dovoljno razmaka. Vozač Pola lakše je povrijeđen, a Dolores je od siline udarca ispala iz automobila. Prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je operisana, no nažalost nije se uspjela izboriti, podlegla je zadobivenim povredama.