Htjeli sve, sada i odmah
0

Preživjelo samo devet aktera filma "Vidimo se u čitulji"

Klix.ba
Od 19 aktera dokumentarnog filma o srbijanskoj mafiji “Vidimo se u čitulji” , koji su u periodu od 1993. do 1995. godine pristali da govore o svojim kriminalnim poslovima, do danas je preživjelo njih devet, piše srbijanski Blic.

Prije 1993. godine, kada je Janko Baljak počeo snimanje filma, od žestokih beogradskih momaka tog doba, koji su htjeli sve, sada i odmah, već su bili ubijeni Romeo Savić, Dejan Marjanović Šaban, Slaviša Pavić Pirke i Aleksandar Knežević Knele.

Do 1995., kada je film završen, ubijeni su i Goran Vuković Majmun, Bojan Banović i Mihajlo Divac. Zatim su se po novinama redale čitulje ostalih, sve do januara 2000., kada je ubijen Željko Ražnatović Arkan.

U narednoj deceniji su se pojavili neki novi klanovi, a od starih poznatih likova na ulici je ostalo samo njih nekoliko. Pametniji su poslove prebacili u legalne tokove, neki su zbog starih zlodjela u zatvoru, a neki su nastavili starim putem.

Jedina devojka koja se pojavljuje u filmu je Sonja, plavuša koja govori o životnim planovima: ”Želim da budem poznata, da me svi znaju”.

Kasnije se udala za Gorana Marića, kontroverznog biznismena koji je ubijen i spaljen u terencu na njivi u Dobanovcima 2009. Prošle godine se udala za fudbalera Nikolu Lazetića.

Vojislav Tufegdžić, novinar, koji je sa kolegom Aleksandrom Kneževićem napisao knjigu "Kriminal koji je promijenio Srbiju“, po kojoj je snimljen film, danas za “Blic” kaže:

"Da sam znao kako će sve to da se završi, nikada ne bih pisao o njima. Skoro 20 godina potom mogu da kažem da su bili benigni u odnosu na sve što se desilo kasnije".