{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentirani detalji međunarodne policijske akcije "Zapad"

F
18.9.2008. u 17:51
0
0
Prezentirani detalji međunarodne policijske akcije "Zapad"
0
Prezentirani detalji međunarodne policijske akcije "Zapad"
Foto: FTV
Rezultati međunarodne policijske akcije „Zapad", u čijoj realizaciji je učestvovala i Federalna uprava policije, a koja je imala za cilj presijecanje lanca nelegalne trgovine oružjem iz Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Evrope, prezentirani su na današnjoj pres-konferenciji u Ljubljani, Republika Slovenija.
Koordiniranim aktivnostima policija Republike Slovenije, Republike Francuske, Republike Hrvatske, Republike Austrije te Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine okončana je višemjesečna istraga koja je započela početkom 2008. i u sklopu koje je identificirano sedam osoba za koje postoji osnov sumnje da su ilegalno prebacivali oružje i eksplozivna sredstva iz Bosne i Hercegovine u zemlje zapadne Evrope.

U ovoj akciji policijske agencije su zaplijenile: 62 kilograma eksploziva pentrit; 10 automatskih pušaka; 18 protuoklopnih raketa (zolja); 40 detonatorskih kapisla te mnoštvo streljiva i drugih dijelova oružja i njegove opreme.

Također, u akciji je uhićeno pet osoba, četiri u Bosni i Hercegovini i jedna u Sloveniji.

Policija intenzivno traga za još dvjema osobama, jedna je državljanin Bosne i Hercegovine, a druga Republike Hrvatske, oba s prebivalištem u Republici Francuskoj. U toku su daljnje aktivnosti policija na ovom predmetu, saopćila je Federalna uprava policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: