|

Pretreseni stanovi trojice Mladićevih jataka

Pretreseni stanovi trojice Mladićevih jataka
0
S
SRNA
3.12.2009. u 09:10
2
komentara
0

dijeljenja
Pretreseni stanovi trojice Mladićevih jataka Foto: Blic
Specijalne jedinice MUP-a Srbije, po nalogu Tužilaštva za ratne zločine Srbije, pretresle su u Beogradu kuće Dragomira Pećanca, Milorada Pelemiša i Nenada Bursaća, bliskih saradnika generala Zdravka Tolimira, nekadašnjeg prvog obavještajca ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.
Beogradske "Večernje novosti" pišu da su juče do temelja pregledane dvije kuće i stan u Velikom Mokrom Lugu, na Bežanijskoj kosi i Novom Beogradu, te da su privremeno oduzeti mobilni telefoni, računari, CD-ovi, VHS kasete, rokovnici, adresari, praktično sve što je moglo da izazove i najmanju sumnju da su Pećanac, Pelemiš i Bursać povezani sa Tolimirom i Mladićem.

Pećanac, Pelemiš i Bursać, koji su prisustvovali pretresu, juče nisu privođeni.

Ova trojica dovođeni su u vezu sa skrivanjem Tolimira, koji je uhapšen u maju 2007. godine.

"Sve što ima ikakve veze sa Tolimirom, povezano je i sa Mladićem. Cilj nam je bio da se pronađu odgovarajući pisani tragovi i dokumenti na osnovu kojih bi moglo da se zaključi kako je funkcionisala mreža jataka haških bjegunaca. I prije nego što je uhapšen, za Zdravka Tolimira se sumnjalo da je bio jedan od organizatora skrivanja Mladića", rekao je izvor "Novosti".

Pretres je bio samo jedna od svakodnevnih akcija u potrazi za Mladićem i bilo kakvim tragom koji bi doveo do njega.

"Sve što je zaplijenjeno u ovim pretresima biće narednih dana odneseno na vještačenje i detaljno analizirano", naveo je izvor "Večernjih novosti".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...