Beograd
0

Preskočio ogradu kuće i prijetio Jovanki Broz

SRNA
Foto: Politika.rs
Foto: Politika.rs
Policija je identifikovala osobu koja je juče preskočila betonsku ogradu kuće u kojoj živi Jovanka Broz, supruga nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić koji je Brozovu udovicu posjetio zajedno sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

To je Pero Davidovski (43) iz Skoplja, koji tvrdi da je sin pokojnog Broza i Jovanke i da je betonsku ogradu preskočio kako bi joj se približio i od nje "dobio pozitivnu energiju".

"Pretpostavlja se da je riječ o nervno labilnoj osobi", rekao je Ljajić.

On je naveo da je kod Davidovskog pronađen pasoš iz koga se vidi da je puno putovao i da je, između ostalog, bio i na hodočašću u Jerusalemu.

Ljajić je rekao da je Jovanka Broz dobro i da je rekla da ovo nije prvi put da neko preskače ogradu kuće u kojoj živi, a motivi za to su bili različiti - neko je ogradu preskakao iz radoznalosti, neko da bi slikao Titovu udovicu, a neko samo da bi je vidio.

Davidovski je ogradu preskočio u utorak prije podne, što je primijetio jedan od komšija Brozove i odmah upozorio policajce koji obezbjeđuju kuću na Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića na Dedinju.