U 54. godini
211

Preminuo poznati hrvatski novinar Predrag Lucić

Klix.ba
Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo poznati hrvatski novinar Predrag Lucić.

Predrag Lucić je rođen 1964. godine u Splitu i jedan je od osnivača Feral Trubunea.

Osnovnu i srednju školu završio je u Splitu. Studirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Režirao je u Beogradu, Splitu i Tuzli.

Na Splitskom ljetu 1987. godine napravio je festivalske novine "Summer Times". Od januara 1985. povremeno sarađuje u Feralu, satiričnom podlistku Nedjeljne Dalmacije. Od 1988. je bio stalni autor Ferala. Iste godine u Omladinskoj iskri počinje pisati kolumnu "Drugačije mlad", uređuje kulturnu rubriku i duhoviti podlistak "Le Spizd".

U Nedjeljnoj Dalmaciji 1989. počinje raditi kao novinar terenac, a s Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširuje Feral koji tada dobiva svoje puno ime Feral Tribune. Tokom jeseni 1990. s Feral Tribuneom seli u Slobodnu Dalmaciju, gdje radi i kao predratni i ratni reporter.

U martu 1993. napušta Slobodnu Dalmaciju i sa skupinom kolega pokreće satiričko-politički dvotjednik Feral Tribune. Prve brojeve lista potpisuje kao glavni i odgovorni urednik. U decembru 1993. Feral Tribune postaje sedmičnik. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008. godine, Lucić radi kao urednik lista, autor tekstova, uređuje web-stranice, kreira fotomontaže, ispisuje i uređuje razne rubrike te pokreće i uređuje "Biblioteku Feral Tribune".

Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao je u časopisima "Fantom slobode", "Ars", "Sarajevske sveske" i "Naše pismo".

Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.