U 83. godini
39

Preminuo poznati hrvatski novinar Obrad Kosovac, tvorac kultne emisije koja se i danas emituje na HRT-u

M. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Legendarni televizijski novinar i dugogodišnji urednik, Obrad Kosovac, preminuo je u 83. godini, prenosi Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Kosovac je započeo svoju karijeru na Televiziji Zagreb 1966. godine i od tada je ostavio neizbrisiv trag u novinarstvu.

Cijeli svoj radni vijek posvetio je HRT-u, obavljajući ključne uredničke funkcije u Dnevniku, Dokumentarnom i Informativnom programu. Kasnije je postao i glavni urednik Hrvatske televizije (HTV). Njegovo bogato iskustvo obuhvaćalo je različite aspekte televizijske produkcije.

Jedno od najznačajnijih postignuća Obrada Kosovca bila je emisija "TV kalendar", koju je osmislio 1976. godine. Ova emisija i danas nastavlja osvajati gledatelje diljem regije, svjedočeći o njegovom neprocjenjivom doprinosu medijskom pejzažu.

Obrad Kosovac nije samo ostavio trag u novinarskom svijetu, već je i dobio zaslužena priznanja za svoj rad. Bio je dobitnik Zlatnoga pera Društva novinara Hrvatske, nagrade koja se dodjeljuje za izniman doprinos novinarskoj struci. Također, odlikovan je HRT-ovom nagradom Ivan Šibl, koja se dodjeljuje za iznimna postignuća u televizijskoj produkciji.