|

Preminuo parlamentarac Vladan Batić

Preminuo parlamentarac Vladan Batić
0
F
FENA
29.12.2010. u 18:06
0
komentara
0

dijeljenja
Preminuo parlamentarac Vladan Batić Vladan Batić
Predsjednik Demohrišćanske stranke Srbije i poslanik republičkog parlamenta Vladan Batić preminuo je poslije duge i teške bolesti, saopćeno je u srijedu parlamentu Srbije.
Poslanici su u Skupštini minutom šutnje odali poštu Vladanu Batiću, prenosi B92.

Batić je rođen 27. jula 1949. godine u Obrenovcu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je na Pravnom fakultetu diplomirao 1972, magistrirao na Katedri za međunarodno pravo 1977. i na istoj katedri 1981. odbranio doktorsku disertaciju "Slobodne carinske zone sa stanovišta međunarodnog prava".

Od 1973. do 1984. radio je u Skupštini opštine Obrenovac, sve vrijeme kao referent, pošto zbog političke nepodobnosti nije mogao napredovati. Od 1984. godine ima svoju advokatsku kancelariju u Beogradu.

Prvi put se politički angažovao u Demokratskoj stranci (DS) od njenog osnivanja 1990. Bio je član Glavnog i Izvršnog odbora i prvi predsjednik Beogradskog odbora stranke. DS je napustio 1992. zbog njenog nepristupanja Demokratskom pokretu Srbije (DEPOS) i s grupom istomišljenika učestvovao je u osnivanju Demokratske stranke Srbije (DSS), u kojoj je bio potpredsjednik.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.