Crna Gora
0

Premijer Đukanović najavio da danas podnosi ostavku

FENA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović u utorak će na konferenciji za novinare obavijestiti javnost da podnosi ostavku na dužnost predsjednika vlade, najavili su u ponedjeljak crnogorski mediji.

Kako je javila crnogorska agencija MINA, pozivajući se na izvore iz vrha vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), Đukanović će nakon konferencije za novinare o toj odluci izvijestiti i članove glavnog odbora DPS-a na sjednici koja je zakazana za utorak popodne.

Očekuje se da će Đukanovića na mjestu predsjednika vlade naslijediti sadašnji potpredsjednik vlade i ministar financija Igor Lukšić. Nova vlada mogla bi biti izabrana do kraja godine s obzirom na to da se ne očekuju veće promjene.

Đukanović je pet puta biran za predsjednika vlade i jednom za predsjednika Crne Gore. Za predsjednika vlade prvi put je izabran 15. veljače 1991., a zadnji put u početku 2008. Dužnost predsjednika vlade obavljao je uzastopno u tri mandata, do 1998., kad je u siječnju te godine postao predsjednik Crne Gore.

Za predsjednika DPS-a izabran je u listopadu 1998.