{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinuto suđenje Miloševićevim nasljednicima

F
17.12.2008. u 18:23
0
1
Prekinuto suđenje Miloševićevim nasljednicima
0
Prekinuto suđenje Miloševićevim nasljednicima
Suđenje nasljednicima pokojnog Slobodana Miloševića, negdašnjeg predsjednika SRJ i haaškog optuženika, radi poništavanja ugovora o otkupu kuće u elitnu beogradskom naselju Dedinju, obustavljeno je u srijedu zbog zahtjeva njihova opunomoćenika za izuzećem sutkinje Mirjane Prentović.
Opunomoćenik Miloševićevih nasljednika, supruge, sina i kćeri, odvjetnik Moma Raičević, na početku suđenja je zatražio izuzeće sutkinje Drugog općinskog suda u Beogradu Mirjane Prentović zbog "očite pristranosti". Ustvrdio je da sutkinja "ne vodi suđenje, već se obračunava s političkim neistomišljenicima".

Sutkinja Prentović odbacila je te tvrdnje.

Postupak će biti obustavljen dok predsjednik suda ne odluči o tom zahtjevu.

Suđenje je pokrenuto na zahtjev srbijanskoga javnog pravobranitelja koji traži od suda da poništi ugovor o kupnji kuće od oko 100 četvornih metara, koju je Milošević otkupio 1999. za oko 2000 njemačkih maraka, iako vrijedi stotine tisuća eura.

Država Srbija je prvotno tužila Miloševića kao potpisnika ugovora, ali je nakon njegove smrti postupak nastavljen protiv njegove supruge Mirjane Marković i djece Marije i Marka Miloševića. Oni su tuženi kao nasljednici kuće za koju država tvrdi da je nezakonito stečena, suprotno Zakonu o stanovanju, jer je Milošević tada na Dedinju već bio otkupio jedan stan. Kuća koja je predmet sudske parnice može se samo sudskom presudom vratiti u državno vlasništvo.

Mirjana Marković i Marko Milošević, za kojima je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu zbog sumnje da su 90-ih godina organizirali skupinu za krijumčarenje cigareta, dobili su izbjeglički azil u Rusiji u početku ove godine.

Marija Milošević zadnjih nekoliko godina živi u Crnoj Gori i nedostupna je srbijanskim pravosudnim tijelima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: