{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinuta sjednica Skupštine Srbije

F
13.12.2008. u 14:07
0
1
Prekinuta sjednica Skupštine Srbije
0
Prekinuta sjednica Skupštine Srbije
Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović prekinula je u subotu sjednicu parlamenta i nastavak zakazala za ponedeljak, 15. decembra, nakon što su poslanici dijela opozicije i poslije konsultacija nastavili reklamiranje poslovnika.
"Ova sjednica nema smisla ako vas 60 nastavi da govori po poslovniku", rekla je Đukić-Dejanović i prekinula sjednicu, najavljujući da će se u ponedeljak raditi prema dnevnom redu.

Pošto su poslanici SRS-a, DSS-a i NS-a od početka rada negodovali što parlament zasjeda subotom, Đukić-Dejanović je održala konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa, ali ni poslije toga nije uspostavljen rad po dnevnom redu kojim je predviđeno razmatranje amandmana na izmjene Zakona o osiguranju deopozita.

"Većina šefova poslaničkih grupa bila je za to da se danas radi, ali se manji broj nije složio s tim", rekla je Đukić-Dejanović i ocjenila da će, "ako se današnja sjednica pretvori u sjednicu po poslovniku to biti zloupotreba."

Ona je pozvala poslanike da se, u interesu građana i dostojanstva parlamenta, vrate dnevnom redu, ali to nije dalo rezultate.

Predsjednica parlamenta obavijestila je poslanike da su se na konultacijama šefovi poslaničkih grupa dogovorili da se završi započeta sjednica, a da zatim uslijedi rasprava o (ne)povjerenju Vladi i budžetu.

Šef poslaničke grupe SRS-a Dragan Todorović ponovo je zamjerio vladajućoj većini što optužuje opoziciju za opstrukciju, a šefu poslaničke grupe ZES-a Nadi Kolundžiji je rekao da je trebalo da iznese podatke i o ostalim poslaničkim grupama, a ne samo radikalima.

On je prenio da su mediji već objavili informaciju o tome koliko su radikali potrošili vremena na javljanje po poslovniku.

"Mi tu ne možemo ništa. U vašim rukama su i vlast i mediji," rekao je Todorović, najavljujući da će se radikali i dalje javljati po poslovniku, a ne kako to odgovara većini.

Šef poslaničke grupe NS-a Velimir Ilić optužio je vladajuću većinu da ne zna šta hoće, niti šta se dešava u njenim redovima.

"Došli smo da radimo, ali vidite da ne ide. Vi iz vladajuće koalicije nemojte očekivati da opozicija sređuje vaše redove", rekao je Ilić.

On je podsjetio da su u petak ministri energetike Petar Škundrić i ekonomije Mlađan Dinkić o energetskom sporazumu s Rusijom iznijeli oprečne stavove.

"Zbunjeni smo, ne znamo ko je vlast, a ko opozicija i ko čije interese štiti", kazao je Ilić te ocijenio da je predloženi budžet katastrofalan i da će na njega zato biti podnijeto 1000 amadmana, javio je Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: