Zagreb
125

Predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović pozlilo na misi

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, a državni vrh, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković, nazočili su misi za domovinu u Zagrebačkoj katedrali koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Kako prenose mediji iz susjedne zemlje, hrvatskoj predsjednici je na današnjoj misi pozilo.

"Želim da ovaj dan provedemo u pijetetu prema prošlosti i s optimističnim pogledom u budućnost, da se uhvatimo u koštac s demografijom, razvojem, obrazovanjem i tako dalje", rekla je Grabar-Kitarović uoči mise, a prenosi Index.hr.

Grabar-Kitarović je usred mise pozlilo te je morala izaći. Kako je rekao njezin glasnogovornik, sve je u redu s njenim zdravljem, ali se na misu nije vratila. Kazao je kako je predsjednici pozlilo vjerojatno zbog problema s vratnom kralježnicom i zato neće doći na prijem u Islamskom centru. Popodnevni prijem kod Grabar-Kitarović u povodu Dana državnosti neće se odgoditi.

Index podsjeća da se Grabar-Kitarović prije nekoliko dana požalila na višemjesečne bolove u vratnom dijelu kralježnice zbog kojih mora na intenzivnu fizikalnu terapiju.

I turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu danas je pozlilo tokom molitve u džamiji "Mimar Siman". Turski list Hurijet objavio da je Erdoganu ukazana liječnička pomoć "nakon što mu je nakratko pozlilo", a neki mediji u Turskoj tvrde da Erdogan kratko bio bez svijesti u džamiji.