Beograd
0

Predsjednica Skupštine Srbije pregledala Ratka Mladića

SRNA
Slavica Đukić-Dejanović
Slavica Đukić-Dejanović
Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović, koja je po profesiji psihijatar, potvrdila je da je kasno popodne obavila pregled haaškog optuženika Ratka Mladića u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu.

Dejanovićeva je za Radio-televiziju Srbije izjavila da je to bio klasičan odnos ljekara i pacijenta i dodala da bi iznošenje sadržaja tog pregleda bilo neovlašćeno otkrivanje ljekarske tajne.

Mladićev advokat Miloš Šaljić izjavio je ranije danas da je njegov klijent tražio da ga pregleda Slavica Đukić-Dejanović, istakavši da nije zadovoljan onim što rade zatvorski i ljekari koje je odredio sud.

"Mi tražimo ljekare koje nisu ni pod čijim uticajem, tražimo nezavisne ljekare koji će utvrditi pravo stanje, jer smatramo da on u ovom trenutku nije ni za kakav sudski proces. To je čovjek kome treba lekarska pomoć i odgovarajući medicinski tretman", rekao je Šaljić i dodao da je Mladić tražio da ga pregleda i Dejanovićeva.

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine i istražni sudija načelno su se saglasili sa molbom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske haaškog optuženika Ratka Mladića da posjeti grob ćerke Ane, ali šanse da se to desi su malo vjerovatne iz sigurnosnih razloga, rekao je danas Srni izvor u Specijalnom sudu u Beogradu.

Prema istom izvoru, konačna odluka bi bila donesena nakon što MUP Srbije procijeni rizik Mladićeve posjete kćerkinom grobu, ali šanse da se to desi su male, jer je potrebno velike obezbjeđenje.