|

Pozlilo Miloradu Ulemeku Legiji

Pozlilo Miloradu Ulemeku Legiji
0
Klix.ba
28.12.2013. u 13:52
78
komentara
0

dijeljenja
Pozlilo Miloradu Ulemeku Legiji
Miloradu Ulemeku Legiji (45) pozlilo je u četvrtak navečer i prebačen je u beogradsku Hitnu pomoć, da bi odmah nakon pregleda bio vraćen u posebni odjel zatvora u Zabeli, poznat kao Alcatraz.
Ulemek se žalio na jake bolove u trbuhu. Po preporuci ljekara i uz saglasnost predsjednika Višeg suda u Beogradu te asistenciju Žandarmerije prebačen je do Hitne pomoći, a zatim vraćen u zatvor, izjavili su za Blic u Upravi za izvršenje kaznenih sankcija.

On je nakon detaljnog pregleda vraćen u zatvor, što ukazuje da zdravstveni problemi nisu ozbiljni, jer bi u suprotnom bio zadržan na liječenju.

Ulemek služi kaznu pod posebnim tretmanom u zatvoru koji je samo za pripadnike organiziranih kriminalnih grupa, kao i za ratne zločince, gdje je kontakt s vanjskim svijetom sveden na minimum.

Ulemek služi jedinstvenu maksimalnu kaznu od 40 godina, ali je osuđen na četiri najveće kazne u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića, ubistvo Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi, ubistvo četiri člana SPO-a na Ibarskoj magistrali, kao i za druge zločine zemunskog klana.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...