{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu

F
19.4.2011. u 14:33
0
0
Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu
0
Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu
Foto: Arhiv
Na današnjem zasjedanju Interparlamentarnog sastanka Evropskog parlamenta (EP) i predstavnika Narodne skupštine RS-a usvojena je izjava/poziv predsjedavajućih Eduarda Kukana i Laszla Varge, a na prijedlog izvjestioca EP za Srbiju Jelka Kacina, kojom se, imajući u vidu rastuće političke tenzije u Beogradu i manjak međusobnog povjerenja između vladajuće koalicije i snaga opozicije, poziva lider SNS-a Tomislav Nikolić da odmah prekine štrajk glađu.
Kako je saopćeno iz Kacinovog kabineta, ovo predstavlja izraz zabrinutosti institucija EU za demokratski proces u Srbiji.

"Neophodno je da se politički proces što prije vrati u prihvaćene okvire demokratskih procedura i institucija. Sva politička neslaganja moraju biti riješena unutar demokratskih institucija. Srbija će postići status kandidata za članstvo u EU samo tako što će ispuniti kriterije izložene od Komisije", navodi se u saopćenju.

Međusobno povjerenje i ubrzanje procesa integracija predstavljaju jedini način da se ispuni ovaj cilj. Nužno je da se prvo politički lideri Srbije vrate odgovornom demokratskom dijalogu.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: