{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu

F
19.4.2011. u 14:33
0
0
Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu
0
Poziv Nikoliću da prekine štrajk glađu
Foto: Arhiv
Na današnjem zasjedanju Interparlamentarnog sastanka Evropskog parlamenta (EP) i predstavnika Narodne skupštine RS-a usvojena je izjava/poziv predsjedavajućih Eduarda Kukana i Laszla Varge, a na prijedlog izvjestioca EP za Srbiju Jelka Kacina, kojom se, imajući u vidu rastuće političke tenzije u Beogradu i manjak međusobnog povjerenja između vladajuće koalicije i snaga opozicije, poziva lider SNS-a Tomislav Nikolić da odmah prekine štrajk glađu.
Kako je saopćeno iz Kacinovog kabineta, ovo predstavlja izraz zabrinutosti institucija EU za demokratski proces u Srbiji.

"Neophodno je da se politički proces što prije vrati u prihvaćene okvire demokratskih procedura i institucija. Sva politička neslaganja moraju biti riješena unutar demokratskih institucija. Srbija će postići status kandidata za članstvo u EU samo tako što će ispuniti kriterije izložene od Komisije", navodi se u saopćenju.

Međusobno povjerenje i ubrzanje procesa integracija predstavljaju jedini način da se ispuni ovaj cilj. Nužno je da se prvo politički lideri Srbije vrate odgovornom demokratskom dijalogu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: