Vatra u fabrici plastike
24

Požar u Osijeku napokon pod kontrolom: Nekoliko povrijeđenih, među njima i vatrogasci

S. Š.
Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
Photo: Borna Jaksic/PIXSELL
Dvojica vatrogasaca lakše su povrijeđena tokom gašenja velikog požara koji je poslije ponoći buknuo u Osijeku na deponiji uskladištene plastike osječke firme "Drava International". Nakon 12-satnog gašenja, požar je napokon pod kontrolom.
U pogonu firme za preradu plastike zapalila se plastika koja je uskladištena na otvorenom na više hiljada kvadrata, a dim se i dalje širi.

Vatrogasci su vodili tešku borbu s velikim plamenom, koji je u jednom trenutku zahvatio i proizvodni objekat, na terenu je i dalje kritično, ali je, navodi HRT, vatra stavljena pod kontrolu.

Kako prenosi HRT, tokom gašenja požara dvojica vatrogasaca su lakše povrijeđena, a cijela prva smjena je na trijaži u osječkoj bolnici da bi se utvrdilo imaju li respiratornih problema.

Hrvatski Index.hr navodi da požar gasi 180 vatrogasaca i 82 vozila. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da će se dim širiti tokom cijelog dana.

"Ovim putem želim pozvati građane na dodatan oprez te ih molimo da se pridržavaju svih uputa koje daju stožeri kako bi se smanjila izloženost opasnosti uslijed produkata ovog velikog požara", saopćenje je iz vatrogasne brigade.