Stanje alarmantno
0

Požar u blizini Zadra: Vozači kod Benkovca bježe u suprotnom smjeru po autocesti

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Stanje na autocesti A1 kod Benkovca je haotično zbog požara koji je stigao do autoceste u blizini Zadra, piše hrvatski Index. Vozači koji su stajali u koloni su se okrenuli i voze u suprotnom smjeru kako bi pobjegli od vatre.

Požarište je dugo nekoliko kilometara, situacija nije dobra, bježi kontroli jer je teren dijelom nepristupačan i puše jaka bura.

"Branimo kuće, vinograde, gospodarske objekte, ali još uvijek nema govora o saniranju rubova požarišta, rekao je Hini zapovjednik Javne vatrogasne jedinice Zadar Željko Šoša.

Prema informacijama s terena, a koje su za Antenu Zadar potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili gradu. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica.

Zbog požara je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Između čvora Zadar II i Šibenik. Kolona na naplati Zadar II je oko 7,5 km, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) je oko 4 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 5 km, na izlazu Šibenik u smjeru sjevera kolona je duga 2 km.

Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu.

Zbog požara su zatvorene županijska cesta 6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje, javljau iz HAK-a.