Nakon saobraćajne nesreće
0

Povrijeđeni turisti iz Egipta stigli u Beograd

SRNA
Šestoro turista iz Srbije, povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći u Egiptu, doputovalo je noćas u Beograd.

Doputovali su Ivan Babić i Sanja Popadić iz Pančeva, Saša Jovicki iz Beočina, Ivica Nešić i Miljana Cerović iz Leskovca i Ivan Ergelašev iz Zrenjanina, dok će preostalo dvoje povrijeđenih Tijana i Miroslav Lukić iz Beograda biti otpušteni iz bolnice u Kairu u narednim danima, čim to dozvoli njihovo zdravstveno stanje.

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila 16. jula u blizini mjesta Hurgada, poginulo je devetoro turista iz Srbije, dok je osmoro povrijeđeno. Do nesreće je došlo kada je šleper udario u autobus u kome se nalazilo 17 turista iz Srbije.

Turistička agencija "Perla turs" iz Novog Sada, preko koje je grupa nastradalih turista otputovala za Egipat, saopštila je na svom internet sajtu da je vozač kamiona kriv za tragičnu saobraćajnu nesreću.

'U kontaktu sa organizatorom lokalnih turističkih izleta 'Albatros tursom' iz Egipta, saznali smo da je saobraćajnu nezgodu izazvao vozač kamiona koji se kretao iz suprotnog smjera i vršio nedozvoljeno preticanje", navodi se u saopštenju "Perla tursa".