Slučaj još uvijek nije riješen
0

Povrijeđeni muškarac nije osumnjičen za eksplozije u Zagrebu

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Povrijeđeni muškarac nije osumnjičen za eksplozije u Zagrebu, već je svjedok i ovaj slučaj nije riješen, rečeno je iz hrvatskog MUP-a.

Portparol MUP-a Jelena Bikić rekla je na konferenciji za novinare da je pedesettrogodišnjak svjedok, jer se zatekao na mjestu eksplozije.

On je nakon eksplozije hospitalizovan u Kliničko-bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu i njega je policija ispitala. Bikićeva je rekla da će poslije vještačenja biti poznato jesu li povezane eksplozije kod željezničke stanice u Podsusedu i sinoćnja na autobuskoj stanici u Stenjevcu.

"Ne želimo spekulisati o povezanosti 53-godišnjaka s počinjenjem djela dok se ne utvrde sve okolnosti. Neke se informacije zasad još čuvaju u tajnosti da ne bi škodile istrazi", rekla je Bikićeva i ponovila da ovo nije teroristički čin.

Ona je napomenula da je do sada razgovarano sa više od 100 osoba za koje policije vjeruje da bi mogli dati korisne informacije o postavljanju eksplozivnih naprava u Stenjevcu i u Podsusedu.

O eksploziji u Stenjevcu, prema riječima Bikićeve, policija je razgovarala sa 15-ak osoba.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić ranije je rekao da je policija sa dugim cijevima na ulicama u potrazi za nepoznatim sumnjivim bijelim automobilom o kojem su dobili više dojava.

Načelnik zagrebačke policije Goran Burušić danas je odbacio navode da su uz prugu u Gajnicima pronađene još dvije eksplozivne naprave.

Na autobuskoj stanici u Aleji Bolonje preko puta Gospodske ulice noćas je pet minuta poslije eksplodirala nepoznata naprava.

U srijedu, 9. januara, u 3.50 sati na pruzi kod željezničke stanice Podsused odjeknula je snažna detonacija, a povrijeđenih nije bilo. Eksplozija se dogodila na veoma prometnoj magistralnoj pruzi Zagreb - Ljubljana.