Zagreb Pride
41

Povorka ponosa u Zagrebu, bore se za pravo na porodicu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zagreb Pride, društvena i politička manifestacija koja proteklih jedanaest godina ukazuje na diskriminaciju i nasilje na osnovi spolnog i rodnog identiteta te seksualne orijentacije, održat će se danas na zagrebačkim ulicama pod sloganom "Imamo obitelj! Hiljadljetni hrvatski san".

Jedanaesti Zagreb Pride, povorka ponosa LGBTIQ osoba počet će u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, a potom će proći središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac.

Ovogodišnja tema je porodica kod lezbijki, gejeva, biseksualaca, transrodnih, interseksualnih i queer osoba (LGBTIQ) koji, ističu organizatori iz Udruženja Zagreb Pride, odbijaju biti nevidljivi i neravnopravni, te slušati poruke da njihove porodice ne postoje.

Organizatori naglašavaju kako i ovom povorkom žele upozoriti na pravo LGBTIQ osoba (lezbijke, gayevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer osobe) da svoje živote urede onako kako to oni žele.

Organizatori pozivaju sugrađane da, nevezano uz seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje ili bilo koju drugu osnovu, dolaskom na Povorku ponosa iskažu svoju podršku i solidarnost s LGBTIQ pokretom u Hrvatskoj u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti svih lezbijki, gayeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba.