|

Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima

Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima
0
F
FENA
31.10.2008. u 15:52
4
komentara
0

dijeljenja
Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima
Na IV regionalnom forumu za tranzicijsku pravdu, održanom 28. i 29. oktobra u Prištini, formirana je Koalicija organizacija za ljudska prava, udruga žrtava i obitelji žrtava stradalih i nestalih, te brojnih drugih nevladinih udruga koje su podržale inicijativu za utemeljenje Regionalnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i teškim povredama ljudskih prava u neposrednoj prošlosti (REKOM), izjavila je u petak na konferenciji za novinstvo u Beogradu ravnateljica srbijanskog Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić.
Inicijativi je do sada pristupilo 108 organizacija i 155 pojedinaca iz država sljednica bivše SFRJ, rekla je Nataša Kandić i dodala da novoutemeljena koalicija radi na prikupljanju milijun potpisa za osnivanje REKOM-a, kako bi krajem 2009. godine nacionalnim parlamentima podnijela model povjerenstva i zahtjev za njegovim utemeljenjem.

Ona i članovi Upravnog odbora FHP-a Zoran Pajić i Florence Hartmann istaknuli su kako povjerenstvo nije konkurencija postojećim sudovima za ratne zločine, već je namjera da im ono svojim istraživanjima pomogne.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...