Peć
0

Potvrđeno samoubistvo pripadnice slovenske vojske na Kosovu

FENA
Glasnogovornik slovenske vojske Simon Korez potvrdio je u srijedu da je pripadnica slovenskog kontingenta u Peći (Kosovo) u utorak počinila samoubistvo, te pojasnio okolnosti u kojima se to dogodilo.

Vojnici smješteni u bazi u Peći, koja spada u talijanski sektor odgovornosti međunarodnih snaga, tog su dana imali planirane vježbe, pa im je podijeljeno oružje.

Budući da se pripadnica nije pojavila na vježbi, počeli su je tražiti, a pronađena je oko 13 sati. Na poziv da preda oružje ubila se hicem iz automatske puške.

Prema navodima slovenskih medija riječ je o visokoobrazovanoj osobi mlađoj od 30 godina, porijeklom iz područja Maribora, a u vojsku je profesionalno stupila prije godinu dana. Tokom služenja na Kosovu nije se žalila na psihološke ili druge probleme ni stupila u kontakt s vojnim psihologom ni vjerskim kapelanom, pa razlozi samoubojstva ostaju nerazjašnjeni.

Sućut njezinoj obitelji već su izrazili najviši predstavnici države i vojske, a pogreb nakon povratka tijela u domovinu obavit će se na trošak države.