Suđenje za ubistvo Đinđića
0

Potvrđene kazne Legiji i Jovanoviću

SRNA
Vrhovni sud Srbije potvrdio je kazne od po 40 godina zatvora prvooptuženom Miloradu Ulemeku (41) i drugooptuženom Zvezdanu Jovanoviću (44) zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, saznaje "Blic".

List tvrdi da je sedmočlano sudsko vijeće odbilo žalbe branilaca Ulemeka i Jovanovića, ocjenjujući ih kao neosnovane, pa će njih dvojica morati da odsluže kazne zatvore, jer više nemaju pravo žalbe.

   Sedmočlano sudsko vijeće je donijelo odluku, koja će zvanično biti saopštena po okončanju formalne procedure i dostavljanja rješenja strankama, tužilaštvu i okrivljenima.

   Ulemek i Jovanović su pred Specijalnim sudom prvostepeno osuđeni na po 40 godina zatvora i Vrhovni sud je u drugom stepenu potvrdio te kazne. Pravo na suđenje u trećem stepenu imaju optuženi kojima je izrečena maksimalna kazna. Ulemek je osuđen kao organizator ubistva, a Jovanović kao neposredni izvršilac.

   Ulemeku je ovo druga pravosnažna presuda od 40 godina, jer mu je početkom 2007. godine Vrhovni sud Srbije potvrdio maksimalnu kanu za ubistvo Ivana Stambolića i atentat na predsjednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića u Budvi.

   Vrhovni sud će uskoro donijeti konačnu odluku o ubistvu članova SPO-a na Ibarskoj magistrali, gdje je Ulemek prvooptuženi.