Regija
0

Potvrđen identitet Luke Bojovića

SRNA
Luka Bojović (Foto: Blic.rs)
Luka Bojović (Foto: Blic.rs)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da su u Valensiji uhapšeni Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović, da je španska policija zvanično utvrdila njihov identitet, ocjenjujući to kao pozitivnu vijest.

Dačić je novinarima poslije sastanka sa predstavnicima Saveza sindikatra rekao da je ponosan na to što su za vrijeme dok je on ministar policije uhapšeni skoro svi članovi "zemunskog klana", javlja RTS.

Nastavak procesa pred Specijalnim sudom u kojem se Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću sudilo u odsustvu,  jer su bili nedostupni pravosudnim organima Srbije, zakazan je za 6. mart, ali će zbog promjene sudskog vijeća postupak početi ponovo, izjavila je portparol suda Maja Kovačević. 

Ona je dodala da je umjesto sudije Biljane Sinanović na čelo sudskog vijeća došao sudija Vladimir Mesarović i shodno zakonu, glavni pretres bi trebalo da krene ispočetka.

Međutim, iako su uhapšeni u Španiji, s obzirom da proces ekstradicije može da traje i po nekoliko mjeseci, teško je da će, kako je navela, 6. marta oni sjesti na optuženičku klupu beogradskog Specijalnog suda.