Regija
0

Potraga za tijelom Antonije Bilić i danas bez uspjeha

SRNA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Potraga za tijelom Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj oko rijeke Krke opet je završena bezuspješno, ali će dvije bespilotne letjelice danonoćno kružiti iznad kanjona rijeke.

Pretraženo je i jezero iznad Roškog slapa, kao i Visovačko jezero, a bespilotne letjelice snimaće područje iznad kanjona rijeke Krke, od brane na Brljanu do ušća Krke u Skradinu. Potragu dodatno otežava činjenica je riječ o veoma nepristupačnom terenu.

Komandant vojno-obavještajne jedinice Hrvatske vojske Perica Turalija rekao je da su te bespilotne letjelice uređaji koji imaju senzore za noćna pretraživanja čija je preciznost izuzetno velika.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije izviđaju svaki slap i špilju na rijeci Krki, kaže načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Upravi Predrag Brkopac.

U potrazi učestvuje oko 160 ljudi, a priključili su se i gliseri pomorske policije. Biće pregledani svaki centimetar kompletnog toka rijeke Krke čija je dužina oko 35 kilometara, javili su hrvatski mediji.

Hrvatska policija je saopštila da će o nastavku potrage obavijsetiti tokom narednog jutra.  

Dragana Paravinju, koji je priznao ubistvo Antonije Bilić, uhapsila je policija Republike Srpske 26. juna u Donjim Srđevićima kod Srpca.  Paravinja, koji je optužen i za silovanje u Istočnom Sarajevu, nalazi se u KPZ "Kula" u Istočnom Sarajevu.