MUP Srbije
0

Potraga za predsjednikom Četničkog pokreta RS-a

SRNA
Foto: Mondo
Foto: Mondo
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da MUP traga za predsjednikom Inicijativnog odbora NVO Srpski četnički pokret RS Sinišom Vučinićem zbog prijetnji novinaru lista "Vreme" Milošu Vasiću i lideru Socijaldemokratske unije Žarku Koraću, ali da prema podacima policije on nije na teritoriji Srbije.

Dačić je beogradskim medijima rekao da je MUP pravovremeno reagovao na prijetnje koje je Vučinić uputio i da se u saradnji sa Tužilaštvom preduzimaju sve potrebne mjere kako bi im bila obezbijeđena sigurnost.

Ministar policije Srbije odbacio je navode pojedinih medija da je MUP brže reagovao u slučaju prijetnji Damira Dokića ambasadorki Australije i objasnio da Vasić i Korać nisu slučaj prijavili nadležnim organima, već da su policija i tužilaštvo na osnovu svojih ovlašćenja inicirali postupak.

Dačić je poručio da niko ne treba da sumnja da bilo ko može nekažnjeno da prijeti, podsjetivši na činjenicu da je policija na skupovima i demonstracijama angažovala posebnu jedinicu da štiti novinare, kako se ne bi desilo da ih učesnici skupa ili policajci greškom napadnu.

"U ovoj državi niko nema pravo nikome da preti, niti da ugrožava živote drugih ljudi, bilo da su to obični građani, ili ličnosti iz javnog života, novinari, političari", poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Republička asocijacija za njegovanje tekovina Ravnogorskog pokreta najoštrije je osudila prijetnje smrću koje je Vučinić uputio Koraću i Vasiću.

"Bivši član Direkcije JUL-a i branilac Slobodana Miloševića stavio se na čelo lažnih četnika sa zadatkom da ponovo satanizuje Ravnogorski pokret i generala Mihailovića", izjavio je danas  predsjednik Asocijacije Aleksandar Čotrić.
Siniša Vučinić, koji se predstavlja kao predsjednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta RS, je posredstvom medija u RS prijetio je Vasiću i  Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

U pismu listovima "Glas Srpske" i "Vreme" Vučinić se hvalio da je doprinio ubistvu Đinđića i naveo da će, kako sam tvrdi, kako je ubio Đinđića, tako ubiti i Vasića i Koraća.