Iz Londona
1

Potpredsjednik Uprave Agrokora Ante Todorić stigao u Hrvatsku, Ivice još nema

Klix.ba
Ante Todorić, stariji sin Ivice Todorića koji je bio potpredsjednik Uprave Agrokora i osumnjičeni u DORH-ovoj akciji "Agrokor", vratio se u Hrvatsku, pišu hrvatski mediji.

S obzirom na to da je istražni sudija za 14 osumnjičenih odlučio da se brani sa slobode, uključujući i Antu Todorića, njegovi advokati su rekli da on u Hrvatsku stiže u puno ležernijoj atmosferi.

Idući korak, nakon dolaska u Zagreb, jeste da se Ante Todorić javi u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje u vezi sa slučajem "Agrokor".

Od 15 osumnjičenih istražni sudija je zatražio jednomjesečni pritvor samo za bivšeg predsjednika uprave Agrokora Ivicu Todorića.

Podsjetimo, Ante Todorić bio je potpredsjednik Uprave Agrokora i na tu je funkciju došao početkom 2016. s pozicije člana uprave za maloprodaju.

Još nije pouzdano poznato gdje se nalazi Ivica Todorić, ali se spominje da je u Londonu. Ne pojavi li se danas u Hrvatskoj, očekuje se raspisivanje potjernice, a nakon toga i naloga za hapšenje koji bi u idealnim uvjetima Ivicu Todorića mogao vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana.

Njegovi advokati su u srijedu navečer najavili žalbu na odluku da se pritvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se, prema tvrdnjama tužilaštva, okoristio za više od milijardu kuna.