{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postignut sporazum o održavanju izbora na Kosovu

S
1.5.2012. u 13:05
0
5
Postignut sporazum o održavanju izbora na Kosovu
0
Postignut sporazum o održavanju izbora na Kosovu
Slavica Đukić-Dejanović
Republička izborna komisija Srbije i OEBS postigli su sporazum o održavanju predsjedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu 6. maja, rekla je predsjednik Skupštine Slavica Đukić - Dejanović.
Dogovor se ne odnosi na lokalne izbore, a izbori na Kosovu, prema riječima Slavice Đukić - Dejanović, odvijaće se na 90 izbornih mjesta, gdje će se izjašnjavati građani Srbije sjeverno i južno od Ibra.

"Republička izborna komisija i predstavnici OEBS-a intenzivno su radili na nizu tehničkih detalja da OEBS pomogne organizaciju izbornih aktivnosti, posebno bezbednosne segmente i uspeli da naprave Protokol o međusobnoj saradnji", objasnila je Đukić - Dejanović.

Prema njenim riječima, OEBS će imati veliki stepen odgovornosti. "Naši građani na Kosovu treba da daju poseban doprinos mirnoj realizaciji izbornih aktivnosti i za predsjednika Republike i parlament", dodala je Đukić - Dejanović, prenosi Tanjug.

Ona je istakla je i da će sastav ljudi koji će biti na izbornim mjestima na Kosovu biti kombinovan, da će birački odbori svoj posao raditi u skladu sa zakonima Srbije. Vrlo je vjerovatno, dodala je ona, da će brojanje glasova biti u Raškom okrugu.

Kosovska vlada pozdravila je odluku OEBS-a da na sebe preuzme obezbjeđenje uslova za glasanje kosovskih Srba na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima, istakavši da je ova odluka donesena na njen zahjev.

Na Kosovu će 6. maja biti otvoreni mobilni glasački centri na kojima će biti istaknuti samo simboli OEBS-a, navodi se u saopštenju i dodaje da će brojanje glasova biti organizovano van teritorije Kosova, s obzirom da na tom prostoru "nema ambasade Srbije i obratno", prenosi Radio KIM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: